Проект CHOICE

Туристична Асоціація України

alda choice logo eu 
 
У межах програми CHOICE Туристична Асоціація України реалізує проект "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв", що спільно фінансується Європейським Союзом.
 
Основна мета Проекту - просування культурної спадщини міста Чугуїв (Харківська область) через всі форми культурного туризму на місцевому, регіональному та національному рівнях.
Проект спрямований на створення конкурентоспроможного на внутрішньому і зовнішньому ринках  туристичного продукту на основі предметів матеріальної культури міста. Нині ця спадщина включає в себе 21 історико-архітектурну пам'ятку початку ХІХ століття і міжнародну культурну подію – Рєпінський Пленер (Чугуїв є батьківщиною відомого художника Рєпіна).
Досягнення мети Проекту здійснюється через інституціоналізацію процесу інтеграції культурної спадщини на розвиток туризму; об'єднання навколо цієї ініціативи організацій, груп, бізнес-організацій, позашкільних закладів освіти (Чугуївський краєзнавчий і туристичний центр), релігійні громади, військові, окремих осіб, місцеві органи влади; підвищення рівня інформованості цих груп громадянського суспільства; розроблення дорожньої мапи популяризації культурної спадщини Чугуєва на основі державно-приватного партнерства.
Основні заходи в рамках Проекту: формування і маркування туристичних маршрутів; популяризація культурної спадщини серед цільових аудиторій за допомогою як традиційних, так і інноваційних технологій, включаючи друк туристичних брошури та мапи, розробки концепції, маркування туристичних об'єктів, запуск тематичного туристичного сайту міста, запис аудіогідів.
Термін  реалізації  проекту:    з 01/04/2016  до  30/04/2017.
 
 
ЗАХОДИ У МЕЖАХ ПРОЕКТУ
 
 
29 вересня - 1 жовтня – за сприяння ALDA (Асоціація Агентств Місцевої Демократії, Франція), Центру Культурного Менеджменту відбувся Міжнародний форум "Між глобалізацією та традиціоналізмом: виклики в роботі з історико-культурною спадщиною у країнах Східного Партнерства. Культурна політика" (м. Львів), у роботі якого взяла участь  представник ТАУ Забалдіна Ю.Б. 

logo chuguev

 
29 липня - у рамках реалізації Проекту "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв" Чугуївською міською радою на засіданні чергової Х сесії затверджено туристичний бренд м. Чугуєва, розроблений і профінансований Туристичною асоціацією України. 
Використання туристичного бренду дозволить  виділити м. Чугуїв серед інших населених пунктів Слобожанщини, підкреслити його особливості, сприятиме  формуванню в очах туристів позитивного іміджу міста.
 
 
29 липня - у рамках реалізації Проекту "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв" за фінансової підтримки ALDA Чугуївською міською радою на засіданні чергової Х сесії затверджено інформаційні таблички, що будуть встановлені на об’єктах культурної спадщини м. Чугуїв. 
11
1213 
 
7-15 червня - здійснено запис двох аудіогідів на об’єктах культурної спадщини м.Чугуїв ("Чугуїв – батьківщина Іллі Рєпіна" та "Архітектура військових поселень міста Чугуєва Харківської області"), а також розміщено їх на он-лайн платформі, в т. ч. у соцмережах (ТАУ):
 
 
17 червня – у рамках реалізації Проекту "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв", що спільно фінансується Європейським Союзом, відбулася фінальна Стратегічна сесія (м. Чугуїв, Харківська область), під час якої було презентовано:
  • проект дорожньої мапи популяризації  культурної спадщини м. Чугуїв;
  • проект концепції маркування маршрутів для використання при записі аудіогідів;   
  • туристичні маршрути у м. Чугуїв (два).

14

 16
 
 
24-25 травня – у рамках реалізації Проекту "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв", що спільно фінансується Європейським Союзом, відбулася виїзна Стратегічна сесія (м. Чугуїв, Харківська область)
Розглядалися питання:
  1. Об'єкти, що будуть включені до туристичних маршрутів (двох), промарковані під аудіогіди в рамках проекту CHOICE.
  2. Проект туристичного інформаційного сайту salut-ua.com   (Салют. Місто: розвиток  через туризм). 
  3. Проект календаря подій м. Чугуїв.
  4. Концепція туристичного бренду міста Чугуєва.
15
 
22-23 квітня - у рамках реалізації Проекту "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м. Чугуїв" за фінансової підтримки Європейського Союзу, проведено інтерактивний форум і навчальний семінар (м. Чугуїв, Харківська область).
Обговорювалися питання: 
  1. Розробка проекту дорожньої карти популяризації культурної спадщини Чугуєва.
  2. Проект-контент туристичного інформаційного сайту.
  3. Розробка концепцій
    • інформаційних стендів;
    • білбордів.
17 18
 
14-16 квітня -  за сприяння ALDA (Асоціація Агентств Місцевої Демократії, Франція), Центру Культурного Менеджменту відбувся Міжнародний семінар "Збереження та ревіталізація культурної спадщини: методи й практики" (м. Львів), у роботі якого взяла участь віце-президент ТАУ Опанасюк Н.А. 
 
Предметом обговорення були питання:
  1. Партисипативне картування культурних ресурсів на прикладі Львова.
  2. Співпраця місцевого самоврядування з міжнародними та місцевими громадськими організаціями як можливість вирішення проблем збереження культурної спадщини. Приклад Львова. 
  3. Всебічний підхід до ревіталізації культурної спадщини через підприємницьку діяльність і розвиток кластерів. Презентація досвіду Клубу Галицької кухні. 
  4. Галерейний бізнес як форма збереження і популяризації культурної спадщини. Презентація досвіду зі створення галереї сучасного сакрального мистецтва "IconArt". 
  5. Музей Майдану як інституалізація громадської ініціативи на державному рівні. 
  6. Можливості та проблеми ревіталізації культурної спадщини очима громадського активіста і співробітника Міністерства культури України. 
За результатами роботи семінару віце-президентом ТАУ Опанасюк Н.А. було підписано Договір на реалізацію Проекту CHOICE "Культурна спадщина в контексті розвитку туризму в м.Чугуїв", що спільно фінансується Європейським Союзом.